«Зайві» сільради на Херсонщині ліквідують

Майже втричі може скоротитися кількість сільських рад на території Каховського району Херсонської області в результаті реформи адміністративно-територіального устрою.

«Принаймні до цього ми вже почали готуватися», - стверджує керуючий справами Каховської райради Володимир Любак. За його словами, тут висловлена пропозиція об'єднати Чорнянську, Кам'янську і Новокам'янську сільради.

До складу Семенівської сільради можуть увійти Чорноморівська та Костогризівська. Тавричанська об'єднає Дудчинську і Слобідську, а Червоноперекопська — Дмитрівську і Заозерненську. Малокаховська сільрада може злитися з Роздольненською і Коробківською або ж із Каховською міськрадою. Любимівська селищна рада має шанс залишитися самостійною одиницею, хоча може й стати частиною Каховки.

«Жителі деяких сіл не проти такої пропозиції, до того ж, об'єднувані населені пункти мають між собою єдине транспортне сполучення. Не зовсім зрозуміло поки, як вирішиться доля інших сільрад. Приміром, Василівку можна приєднати як до Любимівки, так і до Каїр Горностаївського району. А наші Розо-Люксембурзьку і Волинську сільради об'єднати з горностаївськими Антонівською і Червонополянською. Втім, остаточне рішення, скоріш за все, прийматимемо не ми, тож, як воно буде — говорити поки рано», - додав Володимир Любак.

У необхідності реформи в Каховському районі майже ніхто не сумнівається: «Приміром, ми 5 років б'ємося над тим, щоб перевести село Вільну Україну з Слобідської до складу Роздільненської сільради, чистиною якої де-факто воно є вже давно. Не можемо домогтися перейменування Розо-Люксембурзької і Слобідської сільрад. Не знаємо, коли Верховна Рада призначить позачергові вибори голів Чорнянської і Заозерненської сільрад, які не мають керівників уже три місяці. У Чорнянці протягом двох тижнів на роботі не було жодної посадової особи – нікого, хто б міг підписувати документи або розглядати звернення громадян!Виходить, що громади нині залежать від доброї волі Верховної ради або уряду і вплинути на ці процеси не можуть», - додав Володимир Любак.

До речі, спроби об'єднати громади на Каховщині були і раніше. Щонайменше тричі збиралися об'єднати Каховську міську і Малокаховську сільську ради. Але в усіх випадках категорично проти цього виступали самі сільські жителі.

Олександр ПІТОЄВ
«Новий день» №28(5127) от 10.07.2014

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон