Що чекає на херсонські маршрутки

У нашому місті спостерігається доволі дивне протистояння між водіями громадського транспорту та пасажирами.

Перші вимагають підвищити вартість проїзду хоча б на одну гривню. Останні ж за це вимагають якісного обслуговування, ввічливого ставлення та тиші у салоні.

Ситуацію з міським громадським транспортом у Херсоні вирішив прокоментувати мер Володимир Миколаєнко: "Ще з 2012 року до влади звертаються перевізники з проханням підвищити тарифи. Але при цьому жодних розрахунків і досі немає. Виконком не приймав жодного рішення щодо підвищення вартості проїзду", - заявив він минулого тижня на прес - конференції.

Міський голова розповів, що неодноразово зустрічався із представниками фірм-перевізників. І коли запитував, скільки ж має коштувати проїзд, звучали різні цифри - 4,5 та навіть 8 гривень! «Якщо перевізники самовільно піднімуть вартість проїзду, то мінімум, що на них чекає - розірвання контракту», - заявив міський голова.

На запитання журналістів, чому на маршрути щодня виходить все менше автобусів, Володимир Миколаєнко запевнив, що це сезонне явище. Мовляв, улітку завжди таке відбувається. Але вже радник мера з питань транспорту Павло Макєйчик розповів, що все ж таки має місце певний саботаж з боку перевізників. Тому зараз управління транспорту працює в цьому напрямку.

Окрім цього, створили робочу групу, яка зараз займається оптимізацією маршрутів. Вона працює над тим, щоб вони не дублювалися, не забирали пасажирів у тролейбусів. Бо, за словами Володимира Миколаєнка, в пріоритеті у влади саме "рогатики".

Уже цього місяця мер пообіцяв змінити керівника управління транспорту, бо робота сьогоднішнього керівника Юрія Христича його абсолютно не влаштовує. Хто саме отримає цю посаду - поки невідомо.

Якщо пасажири будуть стикатись із хамством, то скаржитися на це можна на гарячу лінію мера 493-340 або до міського управління транспорту 425-410.

А в понеділок, 14 липня, уже втретє відбудуться громадські слухання з приводу підвищення тарифів на проїзд у маршрутках. Перші визнали незаконними. Другі - такими, що не відбулися. Тому зараз спробують втретє цивілізовано обговорити та прийняти якусь резолюцію.

Відбудуться слухання у актовій залі МКП "Херсонелектротранс" за адресою вул. Зала Егерсег,12. Початок об 11 годині.

Олена ПІМЕНОВА
«Вгору»№28(615) от 10.07.2014

Фото: Херсон PRO

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон