На Херсонщині затримано підозрюваних в сепаратизмі

Затримано трьох осіб, які підозрюються у сепаратистських діях на території Херсонської області

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у двох кримінальних провадженнях відносно осіб, які підозрюються у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну конституційного ладу та захоплення влади у державі.

Зокрема, затримано двох громадян, які від осіб, що мають безпосереднє відношення до діяльності терористичних організацій у м. Донецьку, отримали друковані видання сепаратистського спрямування та розповсюдили їх серед мешканців м. Нова Каховка.

Крім того, триває розслідування у провадженні відносно мешканця Херсона, який мав за грошову винагороду у центрі міста розповсюдити газети та листівки із закликами до сепаратистських дій.

Відомості про кримінальні правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.109 КК України. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Досудове розслідування проводиться слідчим відділом УСБУ в Херсонській області.

За клопотанням слідчого, погодженим з процесуальним керівником, Суворовський районний суд м. Херсона обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон