Депутатська відповідь херсонському губернатору

У відповідь на звернення голови Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Одарченка до Верховної Ради України щодо прийняття постанови про призначення позачергових виборів Херсонської обласної ради

Депутати Херсонської обласної ради звернулися до Верховної Ради України та виборців Херсонщини:

Верховній Раді України
Виборцям Херсонської області

Звернення
депутатів Херсонської обласної ради VІ скликання

Ми, депутати Херсонської обласної ради VІ скликання, відчуваючи відповідальність перед своїми виборцями, не маємо морального права залишати поза увагою оприлюднене на сайті обласної державної адміністрації звернення голови Херсонської обласної державної адміністрації Одарченка Ю.В. до Верховної Ради України щодо прийняття постанови про призначення позачергових виборів Херсонської обласної ради у зв'язку з не вирішенням питань, віднесених до її відання.

Вважаємо такі твердження не обґрунтованими та безпідставними. Адже обласна рада, навіть залишившись без голови, продовжує працювати у чітко налагодженому режимі, керуючись у своїй діяльності Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламентом роботи обласної ради.

До того ж право підпису рішень обласної ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ХХХ сесією обласної ради VІ скликання делеговано головуючому на сесії, отже обласна рада має змогу повноцінно функціонувати. Стаття 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» не містить вимоги обрання голови обласної ради у конкретні строки. Таким чином, посилання на статтю 78 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» головою Херсонської обласної державної адміністрації є безпідставними.

Відповідно до переліку питань для розгляду на сесіях, засіданнях Президій та постійних комісій обласної ради у 2014 році, затвердженого рішенням ХХVІІІ сесії обласної ради від 27 грудня 2013 року № 962, у раді систематично, без збоїв проводяться засідання постійних комісій, у тому числі і виїзні, та пленарні засідання сесій, завжди забезпечується кворум. Свідчення тому – чимала низка прийнятих рішень з нагальних питань життєдіяльності області.
Зокрема, тільки на останньому пленарному засіданні ХХХ сесії обласної ради 21 травня 2014 року розглянуто понад 50 питань, більшість з яких розглядалося радою за поданням голови обласної державної адміністрації. Йдеться про такі питання, як звіт про виконання обласного бюджету за 2013 рік, про внесення змін до обласного бюджету поточного року та до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік тощо.

Безперечно, прийняття таких рішень є наслідком конструктивної співпраці депутатського корпусу та управлінь, департаментів, структурних підрозділів та служб обласної державної адміністрації. Адже ми розуміємо: стабільна політична ситуація, мир та злагода у суспільстві, добробут мешканців Таврійського краю, їх соціальних захист, економічний та культурний розвиток, діяльність закладів охорони здоров'я, освіти, культури у нашому регіоні можливий лише за умови консолідації зусиль та злагодженої діяльності двох гілок влади – представницької та виконавчої.

Ми усвідомлюємо, що маємо зберегти спокій та мир в області, якщо виборці довірили нам свої долі, разом приймати лише виважені рішення, спрямовані на забезпечення повноцінного функціонування всіх галузей економіки задля розквіту Таврійського краю.

Не можна залишати поза увагою і той факт, що Херсонська область має сухопутний адміністративний кордон з АР Крим, що в час проведення антитерористичної операції на Сході країни та подій на території АР Крим є суттєвим фактором для збереження повноцінного функціонування усіх органів влади в Херсонській області. Призначення ж позачергових виборів до Херсонської обласної ради буде дестабілізуючим чинником у регіоні, адже це може спровокувати незадоволення серед населення Ні для кого не є секретом, що проведення таких передчасних виборів пов'язано з чималими витратами. Чи не краще спрямувати ці кошти на озброєння української армії, щоби врешті-решт мир панував не тільки у нашому регіоні, а й на території усієї України?

Впевнені: тільки спокійна, врівноважена політика Президента України, Верховної Ради України та обласних рад є запорукою успіху в цей непростий для країни час.

Депутати Херсонської обласної ради VI скликання:

Бубликов Віктор Миколайович
Грабарь Юрій Григорович
Нагребецький Віктор Григорович
Петренко В'ячеслав Володимирович
Рибалко Сергій Вікторович
Рилєєв Василь Петрович
Сарапін Віктор Олексійович

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон