Депутати Херсонської облради перевіряють майно громади

Херсонською обласною радою прийнято низку рішень щодо припинення окремих об'єктів комунальної власності горамашляхом реорганізації та ліквідації.

Голова постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку та управління об'єктами комунальної власності Грабарь Ю.Г., депутат обласної ради Сорокунський С.М. та представник експертно-громадської ради Курілко А.В. контролюють стану виконання рішень сесії Херсонської обласної ради про припинення діяльності комунальних підприємств, що належать до спільної власності територіальних громад області.

На сьогодні Херсонською обласною радою прийнято низку рішень щодо припинення окремих об'єктів комунальної власності шляхом реорганізації та ліквідації. Процес припинення вказаних об'єктів обумовлений об'єктивними чинниками, яки склалися в процесі їх роботи по забезпеченню територіальних громад області у роботах, послугах та інших громадських потребах.

Нажаль окремі комунальні підприємства у зв'язку з неефективно роботою в умовах ринкової економіки не в змозі надалі повноцінно працювати, що спричиняє не тільки зупинення надходжень коштів до обласного бюджету, а і становить небезпеку зростання заборгованості по заробітній платі та іншим обов'язковим платежам, і в першу чергу це пов'язано з незадовільною роботою керівників вказаних підприємств.

Так наприклад комунальне виробниче підприємство спільної власності територіальних громад області «Містобудівник», керівником якого є Шишенко Валерій Вікторович фактично припинило свою виробничу діяльність ще на початку 2013 року. Вже у 2013 році на підприємстві виникла заборгованість із виплати заробітної плати та заборгованість по орендній платі.

Враховуючи небезпеку подальшого зростання заборгованості, обласною радою на ХХV сесії обласної ради VІ скликання від 03 жовтня 2013 року оперативно прийняте рішення № 865 про ліквідацію вказаного підприємства та призначено головою ліквідаційної комісії його керівника – Шишенка Валерія Вікторовича.

Однак незважаючи на те, що виконання рішення про ліквідацію вказаного підприємства знаходиться на контролі постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку та управління об'єктами комунальної власності та особисто її голови Грабаря Ю.Г., його керівник -голова ліквідаційної комісії не здійснив усіх необхідних заходів, пов'язаних з припиненням юридичної особи та фактично ігнорує виконання рішення сесії обласної ради.

Як зазначив Грабарь Ю.Г. враховуючи наявність на сьогодні заборгованості із виплати заробітної плати у комунальному виробничому підприємстві спільної власності територіальних громад області «Містобудівник» на чергове пленарне засідання сесії обласної ради планується винести питання про звернення до прокуратури Херсонської області для вирішення питання щодо притягнення до відповідальності передбаченої чинним законодавством директора підприємства - Шишенка Валерія Вікторовича.

За матеріалами сайту Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон