Херсонський нардеп вимагає припинити геноцид

Оскільки, на переконання народного депутата України Михайла Опанащенка, обраного від Херсонщини, та мінімальна зарплата, яка зараз є, з усіма індексаціями, навіть не забезпечує харчування однієї людини.А це – геноцид українського народу.

Тому народний депутат Михайло Опанащенко вимагає підвищення мінімальної заробітної плати наших громадян до 4171 гривні.

Сьогодні у парламенті розглядають можливість збільшення розміру мінімальної зарплати до 4 тисяч гривень і збираються усунути її залежність від розміру прожиткового мінімуму.

Відповідні законопроекти № 4842 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо подолання економічної кризи та створення умов, за яких кожен працюючий зможе забезпечити гідний рівень життя для себе та своєї родини)» та № 4843 «про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо подолання економічної кризи та створення умов, за яких кожен працюючий зможе забезпечити гідний рівень життя для себе та своєї родини)» розроблені та внесені на розгляд Верховної Ради України М.Опанащенко.

«Згідно з розрахунками ООН, показник погодинної заробітної плати повинен становити не менше 3 доларів. В Україні він дорівнює 7 гривень 30 копійок. Це в той час, коли ціни на продукти харчування та послуги вже давно зрівнялися зі світовими», - зазначив автор законопроекту народний депутат України М.Опанащенко. – Світова спільнота визнала, що заробітна плата, що є нижчою за 3 долари, позбавляє працівника можливості відновлення та виштовхує його за пороговий рівень життєдіяльності, за якими іде руйнування трудового потенціалу економіки».

У відповідності до міжнародних стандартів рівень заробітної плати розглядається як нижня межа, яка повинна гарантувати задоволення основних життєвих потреб не тільки працюючого, але і його сім'ї. У нашій країні вважається, що гроші на освіту і медицину не витрачаються, бо за законом вони безкоштовні. Також у мінімальній заробітній платі не закладені кошти на утримання та виховання дітей, догляд за батьками. Мінімальна зарплата зараз не передбачає можливості придбання житла для молодих сімей.

У своєму законопроекті М.Опанащенко наполягає на збільшенні погодинного розміру мінімальної заробітної плати до 25 гривень. А місячного, - відповідно, до 4 171 гривні. Також необхідно, щоб Кабінет міністрів щорічно до 1 червня вносив пропозиції щодо погодинного і місячного розміру мінімальної зарплати, визначеної з урахуванням індексів споживчих цін.

«Саме оцінка труда повинна стати основним критерієм розвитку будь-якого підприємства, будь-якої галузі, прийняття кожного закону, постанови чи розпорядження Уряду і стати головним завданням української влади. Та мінімальна зарплата, яка зараз є, з усіма індексаціями, навіть не забезпечує харчування однієї людини. А це – геноцид українського народу», - переконаний народний депутат М.Опанащенко.

Паралельно з цим М.Опанащенко наполягає на спрощенні системи оподаткування та зниженні податків для підприємств. Для того, щоб надати їм можливість сплачувати таку заробітну плату своїм працівникам і при цьому бути конкурентними на українському та європейському ринках. Народним депутатом зареєстровано відповідні законопроекти щодо зниження вдвічі єдиного соціального внеску та скасування ПДВ.

Прес-служба народного депутата України Михайла Опанащенка

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон