На «Джарилгацькому» палають сітки

Так служба державної охорони природно-заповідного фонду Національного природного парку «Джарилгацький» знищує заборонені знаряддя лову

На території Національного природного парку «Джарилгацький» постійно проводяться заходи по попередженню та припиненню порушень встановленого режиму природоохоронних територій.

Використання природних ресурсів на території Парку здійснюється у загальному та спеціальному порядках, згідно статті 38 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

За 2013 рік, службою державної охорони Парку було вилучено 156 заборонених знарядь лову. У разі, коли порушників не було встановлено, на вилучені на території Парку заборонені знаряддя лову складалися безхазяйні акти, та згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 1340 від 25.08.98 р. проводилась їх утилізація.

Так, в першому кварталі 2014 року, та на початку другого, комісією у складі: працівників Парку, начальника відділу доходів та фінансів галузі виробничої сфери у Скадовському районі та завідувача сектором погашення податкового боргу у Скадовському районі, були знищені методом механічної дії та спалювання заборонені знаряддя лову, а саме:
ятері креветкові – 97 штук;
ятері бичкові – 4 штуки;
сітки – 13 штук;
браконьєрське знаряддя «перемет» з наживними гачками в кількості 115 штук.

Співробітниками національного природного парку «Джарилгацький» і надалі буде проводитись жорстка робота по боротьбі з браконьєрством на території природно-заповідного фонду України.

Начальник науково-дослідного
природоохоронного відділення «Острів»
Коваленко В.М.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон