Прокуратура Херсона застерігає: Сепаратизм - це злочин

У зв'язку з тим, що останнім часом у державі почастішали сепаратистські прояви, які загрожують територіальній цілісності України, прокуратура міста звертається до херсонців із застереженням не піддаватися на провокації окремих осіб, які підбурюють до протиправних дій, що призводить до грубого порушення законів, дестабілізації, захоплення будівель державних та правоохоронних органів, розкрадання зброї, порушення конституційних прав громадян.

Треба чітко усвідомити, що сепаратизм це – злочин, за який у нашій державі передбачене суворе покарання, йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Так, статтею 109 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, публічні заклики до таких дій, в тому числі за дії вчинені представником влади, або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації.

Стаття 110 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

З урахуванням нещодавно прийнятих Верховною Радою України змін до названих статей Кримінального кодексу, покарання за вчинення зазначених дій суттєво посилено: за статтею 109 - до 10 років позбавлення волі, а за статтею 110 - від 5 до 10 років позбавлення волі. Якщо при скоєнні таких дій загинули люди, законодавством передбачена більш сувора відповідальність - позбавлення волі до 15 років або довічне позбавлення волі.

Херсонці ніколи не були і не є прихильниками сепаратизму, на території міста не виявлено жодного прояву сепаратизму.

Наше місто багатонаціональне, де люди вільно спілкуються кількома мовами та завжди толерантно ставилися один до одного. Правоохоронні органи чітко усвідомлюють всю гостроту відповідальності перед людьми. Тому у випадку отримання інформації про факти можливої причетності будь-яких осіб до дій чи інших проявів, які загрожують територіальній цілісності та недоторканості держави, невідкладно інформуйте правоохоронні органи та прокуратуру міста для вжиття негайних заходів реагування.

Зараз, як ніколи, нам необхідно бути сильними, згуртованими та патріотичними. Лише так ми збережемо Херсон і розбудуємо єдину, суверенну та заможну Україну.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон