Херсон збирається викупити три старі дачні катери

Херсон, дачні, катери
На що в наступному році будуть витрачати гроші платників податків, обговорювали на засіданні сесії Херсонської міськради 17 грудня перед голосуванням за бюджет–2022

Серед видатків головного бюджетного документа міста – придбання трьох старих дачних катерів, які Херсон на час річкової навігації зазвичай винаймає в Адміністрації річкових портів України (АРПУ).

Нагадаємо, що на час річкової навігації міське комунальне підприємство «Херсонкомунтранссервіс» (КП «ХКТС») орендує 5 теплоходів у АРПУ. Як повідомили в прес-службі міськради, сума орендної плати за ці катери на 9 місяців складала приблизно 1 мільйон 54 тисячі гривень.

«Придбання теплоходів (орієнтовна сума викупу – 3 млн грн) дозволить ці кошти використовувати на здійснення річкових перевезень, ремонт теплоходів тощо», – зазначили в мерії.

Однак не всім депутатам під час обговорення цього питання на засіданні сесії припала до душі така інвестиція. Про недоцільність витрачати бюджетні гроші на викуп трьох старих теплоходів зокрема заявив Вадим Даник: «Цим катерам вже дуже багато років, і я не розумію, яка доцільність їх викупу… Витрати будуть колосальні на ремонт. Придбати за 3 мільйони, а потім за 5 мільйонів їх ремонтувати – в цьому немає сенсу. В мене пропозиція зняти статтю видатків по катерах».

Роз’яснення щодо цього депутатам надав нині вже колишній в. о. заступника міського голови Юрій Стельмашенко: «Цього року ми орендували за договором бербоут-чартеру 5 кораблів. Вартість цього чартеру була півтора мільйона гривень. Також ми розрахувались за минулий бербоут-чартер – заплатили приблизно мільйон гривень боргів, які в нас були. Тобто загалом ми заплатили 2,5 млн гривень… Я розумію стан цих катерів, їм майже 40 років... Ми розглядали можливість придбання нових катерів, але на це потрібні космічні суми. Якщо тут за 3 млн ми придбаємо три катери, то три нові – це приблизно 15–16 млн гривень».

Вислухавши обидві сторони, дехто з депутатів запропонував меру дати доручення підлеглим вивчити ситуацію детальніше, зокрема проаналізувати ринок, окремо й за кордоном (а раптом десь є вигідніша пропозиція). Зрештою за бюджет проголосували таки з урахуванням передбачених 3 млн грн на викуп трьох теплоходів, але з обіцянкою перед виділенням суми ще раз повернутись до обговорення питання.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон