Місто майбутнього: про який Херсон мріють його жителі

Херсон, мрія, місто
В рамках проєкту “Херсон 2030” розповідаємо про те, яким бачать Херсон у майбутньому жителі нашого міста.

“Я хочу бачити Херсон вільним. Вільним від стереотипів, від страхів, бездіяльності. Я мрію, щоб кожен херсонець усвідомив свою значущість, не боявся діяти, і зрозумів, що кожна ланка створює наше майбутнє. Я бачу місто, в якому є велика кількість творчих самобутніх ініціатив, сучасних креативних просторів, які відвідують митці зі всього світу, - ділиться Тетяна Мойсенко, дизайнерка, засновниця артпростору FREEDOM.


Артпростір FREEDOM власним прикладом стимулює до творчої реалізації херсонців. Обміном культурного досвіду, розширенням кругозору. Варто розуміти, що в кінцевому результаті мистецтво робить людей свідомими, реалізованими, креативними. Гідними представниками суспільства.”

“В Херсоні, на жаль, поки ще не сформована культура споживання. Вихід в ресторан для багатьох - це подія року. Але ж можна просто зайти, випити чашку кави з дружиною, і отримати насолоду від спілкування., - ділиться Ігор Козлов, співвласник ресторану Мускат. - Херсон гастрономічний, в моєму розумінні, це місто з маленькими фермерськими господарствами, місцевими ярмарками, і споживачем, який вміє цінувати смак і чудово проведений час.”

“Ви знаєте, що на Бочеллі люди їдуть в степ під його рідним селом, просто в голому степу, де немає нічого, він проводить концерти. І люди купують квитки по тисячі євро, їдуть туди зі всього світу, щоб подивитись і послухати. От я мрію, щоб точно таке в нас було в Херсоні, щоб до нас їхали насолодитися краєм, доторкнутись до культурної події, і відчути, наскільки ми потужні. - каже Олександр Книга, Заслужений діяч мистецтв України, Народний артист України. - І в нас є величезний природний амфітеатр, який я, наприклад, мрію вже багато років перетворити на постійний амфітеатр або театр просто неба з величезною кількістю глядачів.”


“Наука для Херсонщини є справжньою виробничою силою. Колективом авторів нашого факультету, науковцями створено, доведено до указів президента, до наявних підприємств, такі установи загальнодержавного природно-заповідного фонду, як національні природні парки “Олешківські піски”, “Нижньодніпровський” і “Кам’янська Січ”. - розповідає Ігор Пилипенко, декан факультету біології, географії та екології Херсонського державного університету. - Ідеальний Херсон науковий — це функціонуючі, успішні, відкриті, світлі, сучасні університети з чудовими кампусами студентськими, із яких вони не хочуть іти.”

“Ідеальний Херсон спортивний в моєму розумінні — це місто з сучасним спортивним стадіоном, палацом спорту, спортивними локаціями в кожному районі. Чистими та адаптованими до занять спортом парками. Облаштованими містом велодоріжками. - каже Андрій Проценко — український легкоатлет, Срібний Призер Універсіади, бронзовий призер Чемпіонату світу та срібний — чемпіонату Європи. - Окрім того, потрібна масова популяризація спорту на місцевому рівні, організація та проведення регулярних змагань, підтримка провідних спортсменів та їх тренерів, увага медіа та інтерес меценатів до розвитку спорту в місті.”

“У нас дуже зелене місто. У нас дуже тепле місто. У нас, напевно, сонця більше, ніж у будь-якого іншого міста України. І я б його хотіла бачити частіше посміхненим, можливо трошки зеленішим. Але це все залежить від кожного з нас, від кожної людини. Бо дуже багато людей вважають, що від мене нічого не залежить. Залежить! Коли ми, кожний із нас, почнемо ставитися до нашого міста, як до дому, то буде круто. І ми побачимо результат набагато швидше, і навіть незнайомі люди почнуть один одному посміхатися, бо будуть розуміти, що ми живемо в місті, у якому хочеться жити. - розповідає Світлана Бєлоброва-Береш — співзасновниця і керуюча артпростором URBAN сад.

А як для вас виглядає ідеальний Херсон?

Саме зараз місто Херсон розробляє Стратегію розвитку Херсонської міської громади до 2030 року, долучаючи мешканців і активних діячів до робочих груп, а також приймаючи ідеї для розвитку. Долучитись до розробки Стратегії розвитку Херсонської міської громади до 2030 року і висловити свою думку можна тут: https://www.facebook.com/kherson2030/


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон