У Херсоні розробили антивандальний варіант дитячих майданчиків

Херсон, антивандальний, варіант
Можна припустити: далеко не кожен читач одразу розбереться, що зображено на цьому фото.

Насправді – на перший погляд, бачимо дивну дерев'яну конструкцію прямокутної форми, прикриту зверху двома стулками, які зачинені на замок. У всякому разі, людям, що не мають дітей, напевно відгадати цю фотозагадку буде проблематично.

Тим часом перед нами - звичайна дитяча пісочниця! Саме такий антивандальний варіант останніми роками став дуже популярним для херсонських дворів. Споруджують такі мініатюрні ігрові майданчики самі батьки маленьких городян. Дбають, щоб такий об'єкт простояв у нормальному стані якомога довше.

Побоюються мами та тата не стільки дворових хуліганів, які можуть пошкодити конструкцію, скільки братів наших менших – вуличних собак та котів, яких з відомої причини фізіологічного характеру приваблює пісок.

Втім, зараз, взимку, пісочниця явно взяла довгострокову відпустку і відновить свою службу лише в березні-квітні.

Сам собою цей спосіб - зачиняти різноманітні соціальні об'єкти на замок - давно вже став яскравою культурною прикметою нашого часу.

Почалося все ще з “тамбурів” на сходових майданчиках у багатоповерхових житлових будинках, продовжилося ґрунтовними під'їзними дверима, з домофоном та “таблетками”. І навіть нові спортивні майданчики, як відомо, у нас, щоб уникнути зайвих ексцесів, замикаються на ключ.

P.S. Траншея, розрита навколо цієї пісочниці, – окрема тема. З настанням опалювального сезону в Херсоні таку картину можна побачити дедалі частіше. Старі мережі теплотрас та інші комунікації постійно виходять з ладу, їх доводиться латати, і в результаті наші мікрорайони схожі у кращому разі на якісь військові полігони з багатометровими траншеями.

Фото автора
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон