На Херсонщині перевіряють захисні споруди для населення

Херсонщина, укриття, стан
Фонд громади міста Херсон "Захист" з весни цього року почав розробляти карту укриттів області. Зараз її можна знайти на сайті safe.ks.ua. Голова фонду громади міста Херсон "Захист" Лариса Польська говорить, що робота проводилася для того, щоб у кризовій ситуації жителі Херсонщини могли дізнатися, де розташоване найближче укриття.

"Що тут люди можуть знайти. Це і поради щодо поводження себе у будь-яких ситуаціях, як не стати жертвою дезінформації, як підготувати свою будівлю, що робити після сигналу «увага всім» і чим має бути наповнена аптечка. Багато порад, їх підготували фахівці. Мапу укриттів Херсонщини дуже легко знайти, тому що на цьому ресурсі вона зверху позначена червоним. Ви натискаєте і потрапляєте на карту укриттів Херсонщини. Це карта, як GPS– як пройти, по яких вулицях і скільки це забере часу", - говорить голова фонду.

Лариса Польська додає, що таку мапу вони розробили першими в Україні. На території Херсонського комбінату хлібопродуктів розташоване укриття, яке може вмістити 150 людей. Тут щомісяця проводять інвентаризацію та підтримують його у робочому стані, сказав провідний інженер з пожежної безпеки Олег Орлов.

"Пофарбовані різними кольорами комунікації – водопровід в зелений, каналізація в чорний, повітропровід в білий. Є евакуаційний вихід, який має тут бути обов`язково. Система вентиляції й ручна, і автоматична. Є повний захист від хімії, є зв`язок з диспетчерським пунктом, звідси також можна зателефонувати в місто", - говорить Орлов.

Начальник відділу планування заходів цивільного захисту Дмитро Токарев-Талибов говорить, що система сховищ на Херсонщині розроблена за радянських часів. У Херсоні захисні споруди розташовані переважно на території підприємств та держустанов. Укриття розподіляються на 2 види.

"Це захисна споруда і протирадіаційне укриття. Як правило, такі споруди є саме протирадіаційними укриттями. Найпростіше укриття обладнане захистом від радіаційного ураження, це було актуально на ті часи, коли вони створювались", - каже Токарев-Талибов.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон