У Херсоні меншає дерев

Херсон, вирубка, дерев
У Херсоні вже кожне дерево – на вагу золота. Вони або самі падають, бо були старі та аварійні (в першу чергу це стосується тополь), або ж їм упасти допомагають – спилюють ті зелені насадження, які «заважають» черговому магазину, наприклад.

Та здорові дерева можуть рубати й у тих місцях, де ніяким новим будівництвом і «не пахне».


Про такий випадок минулого тижня в соцмережі розповіла мешканка Херсона Світлана Стрилець: «Хочу розповісти одну подію, яка сталася 29 листопада на подвір’ї нашого будинку на вулиці Кольцова, 41. Моєму обуренню та обуренню мешканців немає меж. Вийшовши з під’їзду, я з мешканцями почула, що на задній частині подвір’я будинку хтось працює бензопилою. Коли ми пішли подивитися, просто отетеріли! Серед білого дня якийсь молодий чоловік спиляв і повалив на землю здорове дерево – акацію, та розпилював його на дрова. Я до нього підбігла та запитала, хто дозволив? Він почав нести якусь нісенітницю, що його попросили зрізати сухостій якісь люди. Стала викликати поліцію, а він сів за кермо й поїхав. Встигла сфотографувати номер машини й причепа. Коли приїхала поліція, пробили його номер автівки та зразу сказали, що зловмисник їм відомий – він промишляє по всьому місту, спилює для своїх потреб дерева. На нього вже склали 20 протоколів, а також ще протоколи за керування авто в нетверезому стані».

За коментарем «Гривна» звернулася до прес-служби патрульної поліції Херсонщини. Там підтвердили, що вищезгадана подія дійсно сталася 29 листопада на вулиці Кольцова. «Місцеві мешканці зробили громадянину зауваження, після чого він сів до авто з причепом і поїхав. У результаті своїх дій заподіяв матеріальну шкоду навколишньому середовищу та державі. Від херсонки, яка викликала поліцію, відібрали заяву та пояснення. Ці документи патрульні передали до райвідділку за місцем проживання заявниці. Пошуком чоловіка займатимуться слідчі», – повідомили в прес-службі.

А що ж стосовно двох десятків адмінпротоколів, які начебто складали поліцейські на порушника раніше? За словами херсонки, протокольну біографію чоловіка патрульні виявили, коли «пробили» по базі номери його авто. Фото спиляного дерева, а також номерів авто та причепа містянка також опублікувала в соцмережі. Чи дійсно по Херсону роз’їжджає рубака-рецидивіст, на якого за подібні дії правоохоронці складали протоколи, «Гривна» запитала в прес-службі патрульної поліції Херсонщини. Там іще раз перевірили номери авто. «За номерами можна встановити лише власника авто. Ми не можемо стверджувати, що чоловік, який був за кермом цієї машини, і є її власником, – підкреслили в прес-службі. – Отже на власника цього авто складали декілька адміністративних матеріалів: один за статтею 152 (порушення правил благоустрою території населених пунктів) та інші, які стосувались порушення правил дорожнього руху».


Сподіваємось, правоохоронці розберуться та винні будуть покарані. Адже ситуація, коли будь-хто бере бензопилу та «валить» будьяке дерево, яке йому заманеться, є неприпустимою. Тим більше, що навіть на спиляння аварійного дерева необхідно отримати дозвіл. Нагадаємо, цими питаннями займається комісія з обстеження зелених насаджень. Про це свого часу «Гривні» розповідали в міськдепартаменті ЖКХ (зараз департамент міського господарства). Визначати, чи є аварійним те чи інше дерево, комісія виходить на основі заяви громадян. Якщо дерево аварійне, то перевіряючі складають відповідний акт (яким дозволяється дерево спиляти) та передає його заявнику.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон