У Херсоні вулиця залишається Московською

Херсон, вулиця, Московська
Більшість херсонців не підтримали перейменування вулиці Московської в обласному центрі на честь родини Фальц-Фейнів.

Під головуванням в.о. заступника міського голови Сергія Циганка відбулось засідання комісії з підготовки та внесення на розгляд міської ради питань щодо найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, парків, скверів, мостів та інших об’єктів, розташованих на території Херсонської міської територіальної громади.

Порядок денний складався з двох питань – розгляд результатів громадських обговорень щодо перейменування вулиці Московської на імені родини Фальц-Фейнів.

Нагадаємо, 28 вересня 2021 року відбулись громадські обговорення щодо перейменування вулиці Московської на вулицю імені родини Фальц-Фейнів. Згідно протоколу, участь в обговоренні взяли 65 осіб, з яких 13 ініціативу підтримали, 22 херсонця висловились проти.

Після проведення обговорення , ще до 8 листопада херсонці могли надіслати власні пропозиції щодо цього питання. За цей час на ім’я міського голови Ігоря Колихаєва та Комісії надійшло 8 листів, сім з яких – від громадських організацій з підтримкою перейменування та одне колективне звернення від мешканців вулиці Московської, які виступили проти.

Загалом участь в громадському обговоренні та наданні пропозицій взяли 363 херсонця, з яких 120 виступили “за”, 213 “проти” та 30 чоловік утримались. Тому вулиця Московська поки що лишається зі старою назвою. Але містяни мають право знову ініціювати процес перейменування.


Фото Суспільний.Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон