За минулий тиждень поліцейські Херсонщини виявили понад півтисячі порушень карантинних обмежень

Херсон, карантин, поліція
Поліцейські Херсонщини продовжують посилено контролювати та реагувати на порушення карантинних правил. Поліція наполегливо рекомендує мешканцям та гостям області неухильно дотримуватися встановлених протиепідемічних обмежувальних заходів задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Херсонській області Денис Захарченко, за минулий тиждень правоохоронці перевірили близько 7 тисяч суб’єктів господарювання, серед яких пасажирський транспорт, торгівельно-розважальні центри, заклади громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, спортзали тощо. За фактами виявлених порушень карантинних вимог поліцейські склали 532 адміністративні матеріали за ст.44-3 КУпАП, з яких 21 протокол, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також, громадянам, які категорично відмовилися одягати захисні маски в громадських приміщеннях поліцейські винесли 511 адміністративних постанов на сплату штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень.

Також поліцейські продовжують в межах своїх повноважень під час патрулювання перевіряти наявність та достовірність COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. За минулий тиждень правоохоронці перевірили понад 2,5 тисячі таких документів. Відносно шести громадян, які перебували у визначених місцях без сертифікату, були складені адмінпротоколи.

Поліція Херсонщини закликає жителів області пам’ятати, що здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного. Ні в якому разі не користуйтесь послугами осіб, які реалізують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19! Натомість, терміново повідомляйте про ці факти за номером «102». Інформуємо, що як видача, так і використання підроблених документів є кримінальним правопорушенням. Згідно з ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. В свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон