Протягом вихідних порушники на Херсонщині 24 рази порушували Правила рибальства

Херсон, рибоохоронний, патруль
Протягом вихідних з 3 по 5 грудня Херсонським рибоохоронним патрулем зафіксовано 24 порушення природоохоронного законодавства в наслідок яких нанесено збитків на суму 230 024 грн.

В ході відпрацювання підконтрольних водойм Херсонського рибоохоронного патруля, державними інспекторами викрито 11 грубих порушення Правил рибальства, серед яких незаконний лов риби в забороненому місці на зимувальній ямі та браконьєрський вилов із застосуванням заборонених знарядь лову-сіток.


Одне із грубих порушень Правил рибальства зафіксовано на зимувальній ямі в акваторії р. Дніпро, поблизу набережної «Парку Слави» Дніпровського району м. Херсон. В наслідок незаконних дій порушник наніс збитків на суму 71 740 грн.

Друге порушення зафіксовано в акваторії Каховського водосховища у Софіївській затоці Каховського району Херсонської області. Порушник здійснив вилов водних біоресурсів використовуючи мисинову сітку з берега, чим наніс збитки рибному господарству на суму 92 633 грн.


Водночас державними інспекторами здійснюються перевірки в місцях несанкціонованої торгівлі заборонених знарядь лову. Так, 5 грудня в ході проведення відповідних заходів на Центральному ринку м. Херсон був затриманий громадянин, який здійснював збут заборонених колючих знарядь добування об’єктів тваринного світу - гаків в кількості 28 од.

За вказаними фактами у порушників вилучені заборонені знаряддя лову, водні біоресурси та складені протоколи про адміністративні правопорушення.

Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» за номером: (050) 012-35-73.




Херсонський рибоохоронний патруль
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон