У Херсоні школярі обрали кращі громадські проєкти

Херсон. бюджет, школа
Здобувачі освіти херсонський навчальних закладів обрали кращі шкільні громадські проєкти. У голосуванні взяли участь 10324 учнів 7- 11 класів, які обирали найкращий, на їх погляд, проєкт свого закладу. Із 151 проєктів, допущених до голосування, 57 стали переможцями.

Активні учні 7- 11 класів самостійно розробляли проєкти, спрямовані на покращення умов навчально-виховного процесу у своїх школах. Потім, спільно з учнівським колективом, обрали найбільш цікаві та корисні для власних закладів освіти.

Найактивніше голосували здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти № 21, 40, 1, 45, 52, 36, 8, 43, 26, 18, 2, 15, 35, 13, 44, 11,50, 9, 54, 28, ТЛМ, ЦОМу та Садівської школи, а найбільше проєктів створено учнями закладів загальної середньої освіти № 31, 1, 57 ,45, 50 11, 13, 40, 43, 16, а також здобувачами освіти Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова.

Слід зазначити, що Проєкти, що набрали найбільшу кількість голосів, реалізуються за рахунок коштів міського бюджету.

Нагадаємо, що метою впровадження шкільного громадського бюджету є навчити здобувачів освіти створювати та розробляти ідеї, готувати проєкти, комунікувати і працювати в команді, розвинути відчуття причетності до важливості власного голосу. Під час створення та реалізації проєкту формуються активні, свідомі та розумні молоді особистості з критичним мисленням, які в майбутньому продовжать брати участь у прийнятті суспільно важливих рішень.

Голосування здійснювалося на сайті «Знайди найкращий шкільний проєкт» (https://cutt.ly/yYj4K3w), який створено в рамках швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP ), що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Швейцарією.

Тренінги та консультації для педагогів щодо реєстрації проєктів та процедури голосування проводила Олександра Піденко (національна модераторка платформи E-Dem) та працівники управління освіти.

Пресслужба Херсонської міської ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон