У Херсоні правоохоронці вилучили 2 тисячі таблеток із вмістом психотропної речовини – псевдоефедрину, збут яких планувався на території ТОТ АР Крим

херсон, психотропи, поліція
Вчора, 2 грудня, в обласному центрі працівники Управління боротьби з наркозлочинністю спільно з працівниками Державної прикордонної служби України, слідчими Херсонського районного управління поліції під процесуальним керівництвом міської окружної прокуратури затримали підозрюваного, який налагодив канал постачання препарату псевдоефедрин до тимчасово окупованої території АР Крим. За фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення та збуту психотропних речовин розпочато кримінальне провадження.

Затриманим виявився 31-річний мешканець АР Крим, який орендував квартиру в Херсоні. Під час санкціонованого обшуку в його тимчасовому помешканні поліцейські вилучили 2 тисячі таблеток із вмістом психотропної речовини – псевдоефедрину, з якого виготовляють метамфетамін.

Таблетки підозрюваний замовляв через телеграм-канал та отримував за допомогою поштових перевізників. В подальшому чоловік збирався перенаправити заборонені медичні речовини до тимчасово окупованої території АР Крим, виготовити там з них метамфетамін та збувати шляхом «закладок».

Вилучене направлене на експертизу. Зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі клопотатимуть у суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон