У Херсоні правоохоронці викрили підпільний алкоцех

херсон, поліція, алкоголь
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури у межах розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей (ч. 3 ст. 204 КК України), на території міста Херсона виявлено мінізавод з виготовлення алкоголю сумнівної якості.

За даними слідства, 49–річний мешканець обласного центру в орендованому приміщенні налагодив виробництво фальсифікованої алкогольної продукції у промислових масштабах, при цьому виробництво здійснювалося в анти санітарних умовах. Попередньо встановлено, що реалізація фальсифікату здійснювалась через роздрібні торгові точки у декількох містах України.

За результатами проведених обшуків промислового приміщення, а також автомобіля, який використовувався для транспортування незаконно виготовленої продукції, правоохоронці виявили та вилучили комп’ютеризоване обладнання для виготовлення спирту, 480 літрів рідини, схожої на спирт, а також 33 пластикові бочки із спиртовмісною речовиною загальним об’ємом 6 600 літрів. Орієнтована вартість вилученого становить 1,5 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на майно та проведення відповідних судових експертиз.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі співробітниками слідчого управління Головного управління Нацполіції в Херсонській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон