На Херсонщині підлітки "просто розважалися" розгромивши меморіал пам'яті

херсон, вандалізм, меморіал
На знімку: розгромлений меморіал у Токарівці.

У селі Токарівка поблизу обласного центру місцеві жителі виявили пошкоджений меморіал на честь односельців, загиблих у Другій світовій війні. Зі стели відірвали та розбили плити - в тому числі із прізвищами загиблих.

Очевидців злочину не було, однак токарівці гадали, що то якісь зайди постаралися - свої на таке цинічне зухвальство не пішли б, і на святе в них рука не піднялася б. Але поліцейські з'ясували, що меморіал громили не якісь там свавільні чужинці, а свої, ріднесенькі, - компанія учнів місцевої школи. Вони визнали свою причетність до цього знущання над пам'яттю і наївно пояснили, що "просто розважалися".

Правоохоронці провели з ними профілактичну бесіду та склали на батьків адміністративні протоколи за недогляд за діточками. А більше нічого вдіяти не можуть. Адже всім юним вандалам виповнилося по дванадцять років. А відтак віку притягнення до кримінальної відповідальності вони ще не досягли.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон