На Херсонщині затримано порушника, який наніс збитків понад 1 млн. тис. грн

херсон, порушник, рибальство
Другого грудня 2021 року державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Херсонського рибоохоронного патруля встановлено факт незаконного вилову раків на акваторії Гаврилівської затоки Каховського водосховища Бериславського району Херсонської області. Лов проводився у заборонений спосіб, в забороненому місці – на зимувальній ямі, під час діючої заборони на вилов раків.

Під час затримання у правопорушника було виявлено та вилучено: автономний дихальний прилад «Україна», маска, ласти, редуктор «Посейдон», гумовий костюм та водні біоресурси, а саме раки живі в кількості 360 од.

Внаслідок незаконних дій порушником нанесено збитки рибному господарству України на суму 1 199 520 грн. На виконання статті 63 ЗУ «Про тваринний світ» незаконно добуті водні біоресурси в живому неушкодженому стані повернені у природне середовище.

За даним фактом відносно правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП
Для належного документування данного правопорушення у відповідності до кримінального процесуального законодавства Херсонським рибоохоронним патрулем викликано працівників Бериславського ВП ГУНП у Херсонській області.

Херсонський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства.

Про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (050) 012-35-73




Херсонський рибоохоронний патруль
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон