На Херсонщині із робочим візитом перебуває Генеральний консул Республіки Польща

херсон, консул, співпраця
Сьогодні, 2 грудня, на Херсонщині із робочим візитом перебуває Генеральний консул Республіки Польща в Одесі Катажина Солек та віце-консул Павел Нєдзвєдзкі.

Це вже третій візит Катажини Солек на Херсонщину у цьому році. Як розповіла Генеральний консул, головна мета візиту – познайомитися з новим очільником області та обговорити ключові моменти співпраці:

«Кожен візит на Херсонщину для Генерального консульства Польщі в Одесі - важливий. Адже вже багато років ми плідно співпрацюємо. Херсонська область цікава полякам, насамперед, як туристичний і аграрний регіон, тож я впевнена, що попереду на нас чекає багато цікавих проєктів. Сприятимемо, аби ще більше бізнесу з Польщі інвестували у розвиток Херсонщини».

На переконання голови облдержадміністрації Геннадія Лагути, такі візити дуже потрібні. Тим паче, Польща та Україна постійно поглиблюють свої економічні відносини. Щороку збільшується товарообіг і між херсонськими виробниками та польськими партнерами.

«Херсонщина має давні партнерські відносини з регіонами Польщі. Переконаний, що існує великий потенціал для поглиблення кооперації з польськими колегами в гуманітарній сфері, зокрема у галузі культури, медицини, реалізації освітніх програм. Ми дуже раді, що наша співпраця продовжується на благо двостороннього партнерства з економічного розвитку», - зазначив Геннадій Лагута.

Також очільник Херсонщини зазначив, що символічною є й сама дата сьогоднішньої зустрічі для обох держав. Адже саме 2 грудня 1991 року Республіка Польща першою у світі офіційно визнала державну незалежність України. Тому Геннадій Лагута привітав всіх з цієї нагоди та запропонув провести спільні заходи, присвячені знаковим ювілейним датам українсько-польських відносин – 30-річчю визнання Польщею незалежності України, встановлення дипломатичних відносин і підписання Договору про дружбу та співпрацю.

Херсонська ОДА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон