На Херсонщині під час ремонту будинку культури привласнили понад чверть мільйона гривень

херсон, ремонт, суд
Бериславською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного підприємця-інженера технічного нагляду за фактом сприяння у заволодінні бюджетними коштами шляхом службового підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч.5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням установлено, що в 2015 році однією із селищних рад на Херсонщині та фізичною особою-підприємцем укладено договір про виконання робіт з капітального ремонту будинку культури за бюджетні кошти. Після завершення робіт обвинувачений, здійснюючи технічний нагляд та знаючи, що роботи виконано неякісно, а використані ресурси не відповідають зазначеним у актах відомостям, підписав їх. Як наслідок, з місцевого бюджету надлишково зараховано понад 273 тис. грн на рахунок виконавця робіт.

Задля відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, прокуратурою заявлено цивільний позов на цю суму.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Бериславського райвідділу поліції Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

За вчинене фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон