Справжня «перлина» Скадовська

Діти – це майбутнє будь-якої нації, адже саме з них починається все на світі. Не є таємницею, що найбільше обдарованих дітей в Україні. Українські діти неодноразово доводили, що талановиті діти – талановиті в усьому.

Це музиканти, спортсмени, майбутні конструктори, техніки, краєзнавці..., ті, які мають потенціал стати відомими зірками світового рівня, але, на жаль, поки не мають таких можливостей.

Своєрідною перлиною таланту є учениця 5 класу фортепіанного відділу КЗ «Скадовська дитяча школа мистецтв» Грибальова Олександра, якій рішенням сесії міської ради та за сприяння міського голови О.В.Гавриша було призначено річну стипендію. Перемога була отримана завдяки підтримці керівництва КЗ «Скадовська ДШМ», але особливий внесок у формуванні юної піаністки зробила викладач фортепіанного відділу Теленик Юлія Сергіївна, яка вже втретє виховала учня-стипендіата, яка розгледіла в маленькій допитливій дівчинці обдаровану особистість. Юлія Сергіївна завжди поруч зі своєю вихованкою: як у підготовці, так і в участі у конкурсах і фестивалях.

Олександра росте у багатодітній родині. Природа наділила її багатьма талантами: окрім занять на фортепіано вона з раннього дитинства пише поезію і прозу, займається гімнастикою і танцями на хореографічному відділенні КЗ «Скадовська ДШМ». У свої 10 років Олександра встигла дуже багато, вона двічі стала Лауреатом І ступеня Херсонського обласного конкурсу «Первоцвіт-дебют», Лауреатом І ступеня Відкритого конкурсу «Каховка запрошує», дипломантом Міжнародного конкурсу юних піаністів «Музичная лілея» (Біларусь), учасницею Х Міжнародного конкурсу «Горовиць-дебют» (м.Київ), Лауреатом ІІ ступеня в номінації «ансамбль» Відкритого конкурсу «Каховка запрошує». Музику називають втіленням прекрасного і піднесеного.

У цьому переконалися всі, хто завітав 6 квітня до Великої зали Херсонського музичного училища, де Олександра виконала твір Й.Гайдна у супроводі камерного оркестру Херсонської обласної філармонії «Гілея», і стала єдиною дипломанткою серед юних піаністів ХХІ фестивалю дитячої творчості «Амадеус» (м.Херсон).

Журі цих конкурсів, дирекція Херсонської обласної філармонії та керівництво КЗ «Скадовська ДШМ» характеризувала Олександру як неординарну, обдаровану особистість і вважає її однією з найсильніших і перспективних піаністів області. Саме так, юна піаністка із нашого маленького приморського міста захищала честь школи та міста, показавши світові свої вміння і майстерність. І в цьому їй допомагають хороші та чуйні люди, які підтримують її талановитість.

Щиро дякуємо міськраді і особисто О.В.Гавришу за підтримку. Рідний Скадовськ пишається Олександрою. Також ми щиро вдячні талановитій учениці-переможниці та її викладачу Теленик Юлії Сергіївні. Саме їхні перемоги є свідченням якісної освіти, яку здобувають учні нашого привітного і сонячного міста.

Тож будемо сподіватися, що дитячі мрії здійсняться, таланти розквітнуть, а дорослі, які взялися за таку благородну справу, будуть допомагати дітям у цьому. І тоді на культурному Олімпі кожного року з'являтимуться нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше.

Бажаємо Олександрі та її викладачу нових успіхів та нових досягнень.

Колектив Скадовської дитячої школи мистецтв

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон