На Херсонщині порушують карантинні вимоги

херсон, карантин, порушення
Поліція Херсонщини продовжує контролювати виконання карантинних вимог. Спільні патрулі, до складу яких входять правоохоронці, представники держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування, перевіряють дотримання обмежень громадянами, а також суб’єктами господарювання та пасажироперевізниками. Ці заходи мають за мету запобігання подальшому розповсюдженню вірусу COVID-19.

Як повідомив заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко, за минулий тиждень правоохоронці перевірили близько 6, 5 тисяч суб’єктів господарювання. Це торговельно-розважальні центри, заклади громадського харчування, торгівлі та побутового обслуговування, готелі, ринки, спортзали, заклади освіти, пасажирський транспорт. За виявленими фактами порушень встановлених протиепідемічних вимог поліцейські склали 446 адміністративних матеріалів, з яких 5 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. На громадян, які категорично відмовилися одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, правоохоронці винесли 441 постанову про накладення штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень.

Перевіряють поліцейські й достовірність COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. За минулий тиждень здійснено близько 2340 перевірок таких документів.

Нагадуємо, що як видача, так і використання підроблених документів, є злочином. Відповідно до ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України, підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років. Також ч.4 ст.358 ККУ передбачає відповідальність за використання завідомо підробленого документа. Такі дії караються штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

Поліція Херсонщини наголошує: здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного! Дотримуйтесь вимог карантинних заходів, одягайте маски та стежте за своїм самопочуттям. Не користуйтесь послугами осіб, які реалізують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19. У разі, якщо володієте інформацією щодо таких дій, терміново повідомляйте про ці факти за номером «102».

Поліція Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон