На Херсонщині провели екологічну бесіду з учнями

херсон, екологія, учні
Фацівцями Державної екологічної інспекції Південного округу проведено екологічний захід для учнів молодших класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 31 з поглибленим вивченням історії, права та іноземних мов Херсонської міської ради.

Для дітей спеціалісти підготували цікаву розповідь, відеоролики про шляхи вирішення проблем поводження з відходами в країні.

Ознайомили з варіантами перероблення сміття в корисні для повсякденного життя речі. Діти жваво підключалися до ігор, під час яких юні природолюби вчилися розподіляти сміття по групам: Метал, Папір, Скло, Пластик.

Також, діти активно розповідали власні життєві історії про допомогу природі в прибиранні сміття на берегах річок та парках міста, як визволяли кошенят і щенят, які застрягли у відходах поліетилену.

Також, дітьми озвучено найпростіші кроки про піклування про Землю, серед яких: ходіння до магазину з еко-сумкою; економія води; використання багаторазової еко-пляшки; обирати іграшки з натуральних матеріалів.

Усвідомлюючи масштаби «сміттєвої» проблеми змалку, діти не сприйматимуть заклики сортувати сміття як примус. Нині діти, а колись дорослі люди робитимуть це із чітким розумінням важливості й необхідності цієї справи.

Творча діяльність учнів, їх емоційне задоволення від участі в екологічному заході, нові знання з екології, які вони отримали завдяки проведеній роботі спеціалістів екологічної інспекції – запорука подальшого дбайливого ставлення до усього живого, формування екологічної свідомості юних громадян.

Державна екологічна інспекція України
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон