На Херсонщині викидати надлишок врожаю відтепер стане дорого

врожай, надлишок, правоохоронці
Звичка фермерів та комерсантів демонстративно викидати непродані овочі на узбіччях доріг чи в лісосмугах на Херсонщині відтепер обходитиметься їм дуже недешево.

Після серії таких випадків, які викликали скандальний резонанс, до пошуку забруднювачів навколишнього середовища, котрі створюють стихійні звалища, взялися правоохоронці. І є вже перший прецедент – у одному випадку винуватців покарали гривнею.

Державні екоінспектори визначили, що до появи сморідної гори гнилої капусти та цибулі на Чаплинському шосе міста Каховки причетне місцеве сільськогосподарське підприємство. Й після серії експертиз зобов’язали його керівників сплатити відшкодування у сумі 2,1 мільйони гривень. Тобто це буде дорожче, аніж могла б скласти виручка від продажу врожаю на ринку.

Відтак, наступного разу його власники будуть обачнішими, й «непотрібні» овочі або фрукти все ж відвезуть на сусідній полігон для утилізації побутових відходів. А не кинуть деінде.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон