У Херсоні відкрили поліцейську академію для школярів

Херсон, поліція, заняття
У Херсоні запрацювала поліцейська академія для школярів. Таку ідею подав колектив навчально-виховного комплексу № 56. В обласному управлінні патрульної поліції педагогів підтримали, бо подібний досвід мали кілька років тому.

9-класниця Юля Дроздова прийшла на перше заняття. Дівчина планує стати поліцейською, тому тут, щоб набратися досвіду. За її словами, хотіла навчитись самообороні та пізнати щось нове, цікаве.

Разом з Юлею прийшли ще 20 школярів. Це - діти учні різних класів 56-ої школи. Серед них Злата Марченко. Дівчина говорить, дізналась від класного керівника, хочу більше вивчити закони України.


Олександр Черкасов - курсант поліцейської академії для школярів. Каже, вирішив приєднатись, бо хоче дізнатись про роботу поліцейських, навчитись певним рухам самооборони.

Заняття діти починають з підпису шевронів. Далі – розминка. Найбільше емоцій було від знайомства з поліцейською амуніцією. Її можна не лише побачити, а й приміряти.

Ідея організувати академію виникла рік тому, розповідає заступниця директорки 56-ої школи Ольга Ігнатьєва. Так вирішили поглибити співпрацю з поліцією.

"Нам дуже подобаються заходи, які проводять шкільні поліцейські. Ми тут близенько знаходимось. Це і правила дорожнього руху, і профілактика травматизму, і правова відповідальність дітей. Тому вирішили, чому б не зробити наш загін волонтерів", - говорить Ольга Ігнатьєва.

Попереду у вихованців академії 10 теоретичних та практичних занять. Знання законодавства, навички самооборони, тонкощі роботи поліцейських. Цьому планують навчати школярів інструктори.

"Розраховано це на 10 занять. Всі різні. Перші частина – теорія, будемо намагатися цікаво дітям подавати знання, друга частина – фізична. Це нескладні вправи. Познайомимо і з нашою службою, і навичками самооборони, в першу чергу", - каже начальник управління патрульної поліції в області Костантин Дронгаль.

Перший випуск поліцейської академії для дітей буде наприкінці грудня, але на цьому, говорять, проєкт згортати не збираються.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон