У Херсонській облраді представлено "Художнє сузір'я Херсонщини"

Херсон, виставка, облрада
Майже 70 творів живопису та графіки представили сьогодні, 24 листопада, на виставці "Художнє сузір'я Херсонщини" у приміщенні Херсонської обласної ради. До якої дати приурочили цю експозицію та чому називають святковим подарунком, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Цього року Херсонська обласна організація Національної спілки художників України відзначає 50 років від дня свого заснування. Виставка "Художнє сузір'я Херсонщини" стала одночасно подарунком художників та їх творчим звітом. Експозицію відкрили у рамках проєкту "Мистецтво на зламі тисячоліть", куратором якого є Херсонський обласний художній музей.

За словами заступниці директора Херсонського обласного художнього музею Владислави Дяченко, експозиція складається з понад 70 робіт 37 авторів.

"Сьогодні ми з вами присутні на вернісажі. Це - художники і старшого покоління, і молодь. Можна сказати, що ця виставка ретроспективна, але вона водночас і сучасна, тому що тут представлені дуже багато робіт молодих художників, які вже прокладають нові шляхи в мистецтві, які показують свої інноваційні підходи, своє власне творче бачення, яке вже відповідає пульсу і диханню сучасного життя", - розказала Владислава Дяченко.


Наразі членами Херсонської спілки є більше 60 людей. Це - художники різних творчих уподобань, представники різних видів мистецтва – від графіки до скульптури. Голова організації Олександр Ковач розказав, що членами спілки можуть стати лише професіонали, котрі вже досягли певних вершин у мистецтві, мають по кілька авторських виставок. Юлія Балуда вступила до спілки цього року. За словами мисткині, вона працює в унікальному для Херсонщини стилі з папером.

"Ця картина – експеримент, називається "Точка зору". Вона про те, які зміни відбуваються в нашому соціумі, і тільки очі видають внутрішній світ людини. Ще тут є одна особлива характерність: десь є одне чоловіче око, а всі інші – жінки", - говорить Юлія Балуда.

Карантинні обмеження, що діють зараз у регіоні, не дозволяють представити творчі роботи широкому колу людей, говорить Владислава Дяченко. Але впродовж місяця, поки триватиме виставка "Художнє сузір'я Херсонщини", її можуть побачити чимало херсонців. Взагалі, як розказала заступниця директора музею, вони вже кілька років співпрацюють з обласною радою та облдержадміністрацією, завдяки чому роботи херсонських митців можуть бачити люди, які приходять сюди у справах, представники місцевого самоврядування, гості з інших регіонів України та посли іноземних держав.

Ольга Ляшок
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон