На Херсонщині браконьєри нарубали дерев на півмільйона гривень

херсон, браконьєри, штрафи
26 листопада 2020 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Херсонській області під час здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Херсонської області у полезахисній лісосмузі від «Північно - Кримського каналу» до с. Тарасівка, Олешківського району уздовж ґрунтової дороги, встановлено факт видалення 39 дерев породи «тополь».

На місці події, поблизу лісосмуги, знаходилися невстановлені особи. Спілкуватися з державними інспекторами відмовилися, на прохання надати дозвільні документи на видалення багаторічних насаджень не відреагували. На місце вчинення правопорушення невідкладно викликано працівників поліції.

Інспекторами спільно з працівниками поліції проведено обміри пнів та здійснено фотофіксацію видалених дерев породи «тополь».

Сума збитків заподіяних державі в наслідок видалення 39 дерев породи «тополь» становить понад 500 тисяч гривень. Інспекцією направлено листи на адресу Херсонської обласної Прокуратури та Головного управління Національної поліції в Херсонській області для встановлення осіб, притягнення їх до відповідальності та відшкодування заподіяної державі шкоди.

Державна екологічна інспекція у Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон