В Херсоні поліцейські затримали підозрюваного у пограбуванні жінки у мікрорайоні ХБК

херсон, пограбування, поліція
Жертвою пограбування стала 42-річна жителька Херсона. Ввечері з мікрорайону Таврійський на тролейбусі вона поверталася додому у мікрорайон ХБК. Вийшла на зупинці школа-інтернат. У безлюдному провулку до неї підійшов невідомий і попросив дати телефон, щоб нібито зателефонувати рідним. Жінка відмовила, у відповідь чоловік вдарив її, відібрав мобільний та втік.

Співробітники відділу поліції №1 та Херсонського районного управління поліції провели комплекс оперативно-розшукових заходів. В першу чергу, відпрацювали відео з камер відеоспостереження у мікрорайонах Таврійський та ХБК. Завдяки цьому оперативникам вдалося відслідкувати весь шлях пересування зловмисника. Встановлено, що він сів у тролейбус на тій самій зупинці, що і потерпіла. Потім вийшов слідом за жінкою і слідкував за нею до безлюдного провулку, де і скоїв грабіж.

Як повідомив начальник Херсонського районного управління поліції Олександр Говорун, окрема група оперативників відпрацювала раніше судимих за подібні злочини та ринки, де чоловік міг продати телефон. Дехто з працівників ринку згадав, що до них підходив чоловік і пропонував купити у нього мобільний телефон, але люди відмовлялися. Зовнішній опис продавця повністю збігся з даними, які надала потерпіла та які вдалося зафіксувати камерам відеоспостереження.

Оперативники припустили, що зловмисник таки збув телефон, тож почали перевіряти ломбарди. В одному з них і виявили телефон потерпілої. Особу продавця мобільного одразу ж встановили. Це 36-річний житель міста, який не має постійного місця проживання та роботи. Останнім часом проживав у хостелі.

Чоловіка затримали, його упізнала потерпіла. Нині зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років. Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон