У Херсонському аеропорту виконали вже більше половини робіт по реконструкції злітної смуги

Херсон, аеропорт, ремонт
Злітно-посадкова смуга у Херсонському аеропорту, реконструкція якої почалася 20 вересня поточного року, вже готова на 65 відсотків.

Реконструкцію проводить одеська компанія "Автомагістраль Південь", яка виграла тендер на проведення цих робіт. Загальна вартість ремонту - 440 млн грн. ."Близько 40 одиниць техніки задіяні щодня в аеропорту. Роботи не припиняються ні на день. Звозиться асфальт, пісок з Миколаївського кар`єру. Його якість більше підходить. Привозиться щебінь, асфальт - два Каховських заводи залучені. Щодня будівельні роботи просуваються", - говорить заступник директора херсонського аеропорту Анатолій Ткач.

Зараз на основній ділянці злітно-посадкової смуги укладений фінішний 3-й шар асфальту загальною висотою 23 см, говорить Анатолій Ткач. На інших двох ділянках вирили котлован, вклали щебінь і 1-й з 2-х рівнів асфальту, додає заступник директора. Смугу подовжили на 100 метрів і зараз її довжина – 2 600 метрів. За його словами, ще відбувається розширення на 3 метри - злітно-посадкова смуга буде 45 метрів, тому з обох боків смуги йде розширення.

Після завершення реконструкції злітно-посадкової смуги та перевірки виконаних робіт встановлять світло-сигнальна систему за 48 млн грн. Це фінансує обласний бюджет, - розказав голова херсонської облради Олександр Самойленко: "Ми дуже сподіваємось, якщо погодні умови не будуть заважати, то до 15 грудня вся техніка вже вийде з цього об`єкту. Буде встановлено світло-сигнальну систему і станом на 1 січня ми вийдемо на сертифікацію аеропорту за міжнародними стандартами. Ми сподіваємось, що до 15 січня пройдемо цю сертифікацію. Будемо ставити на кінець січня перші вильоти з відновленого аеропорту", - каже Олександр Самойленко.


Злітно-посадкова смуга з 1980 року не ремонтувалась капітально, тому ця реконструкція була вкрай необхідна, крім того, змін вимагають і міжнародні стандарти, сказав заступник директора аеропорту.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон