На Херсонщині браконьєр за кілька годин примудрився стати мільйонером навпаки

херсон, браконьєр, штраф
За кілька годин примудрився стати «мільйонером навпаки» мешканець Нової Каховки на Херсонщині.

Він надяг гідрокостюм із маскою та поліз до Північно-Кримського зрошувального каналу збирати на його дні раків. Назбирав їх аж 575 штук, та порадіти гарній здобичі не встиг: нагодився рибоохоронний патруль.

Патрульні нагадали 38-річному дайверу, що вилов будь-яких водних біоресурсів у зрошувальній системі заборонено, і вилучили в нього гідрокостюм та "трофеї". Отут його й приголомшили повідомленням, що збитки навколишньому середовищу відтепер нараховують по-новому. Заступник начальника Херсонського рибоохоронного патруля Григорій Базенко пояснив: якщо раніше відшкодування за одного рака становило 25 гривень, то тепер -- понад 3,3 тисячі гривень. У результаті ж браконьєрові "виставили рахунок" на 1 мільйон 915,9 тисячі гривень!

Як він сплатить таку колосальну суму -- невідомо. Навряд чи вистачить коштів навіть у випадку продажу житла та машини. А от виловленим ракам пощастило значно більше -- патрульні повернули їх до каналу живими та неушкодженими.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон