У Херсоні готують виставку "Солом'яне Різдво"

херсон, виставка, творчість
Виставку образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Солом’яне Різдво» організовує Херсонський обласний Центр народної творчості. Захід розпочнеться 17 грудня на базі Світлиці, що на проспекті Ушакова, 16.

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці координаторка виставки Наталія Вигоднер, серед експонатів мають бути вироби різдвяної тематики з соломи, сіна та інших природних матеріалів:

Павучки, дідухи, зірки, ангелики, ляльки – персонажі Різдвяного вертепу, декоративні панно з використанням натуральних матеріалів, тканин, ниток та ін. У живописних роботах можна використовувати тему народження Христа у яселках, зображення дідуха та інших символів Різдва у відповідній колористиці - фантазія не обмежується.

Твори повинні мати високий художній рівень та гарний презентаційний вигляд, бути якісно оформлені та мати етикетаж (назва роботи, автор, техніка, місце проживання)” - пише Наталія Вигоднер.


Також у рамках виставки буде працювати “Різдвяна майстерня”, де проводитимуть майстер-класи з традиційних ремесел:

Ми сподіваємось, що завдяки могутній енергетиці ваших рукотворних символів Різдва на нашу рідну землю прилетить щастя, мир та злагода серед людей, а виставка «Солом’яне Різдво» у Херсонській Світлиці стане для містян та наших гостей осередком добра і краси у святкові різдвяно-новорічні дні”, - йдеться у пості.

До участі запрошують охочих з усієї Херсонщини. Їх робіт чекають з 22 листопада до 10 грудня 2021 року за адресою: м.Херсон, пр.Ушакова, 16, Херсонський обласний Центр народної творчості, каб.№ 12. Також можна скористатися Новою поштою: Херсон, відділення №6. Усі роботи повернуть власникам по завершенні виставки - після 20 січня 2022 р.

Контактна особа: Бецун Таїсія – 066-580-49-50. Координатор: Вигоднер Наталія – 095-020-35-33.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон