Почесний громадянин Херсона подарував книгу міському голові

Херсон, мер, книга
Почесний громадянин міста Херсона Володимир Дмитрович Смоленцев подарував міському голові Ігорю Колихаєву свою книгу «Херсон – первый порт на Черном море».

Від імені міського голови книгу прийняла секретар міської ради Галина Лугова. Вона подякувала автору за сумлінну працю над створенням книги та побажала йому міцного здоров’я. Ще один примірник книги Почесний громадянин міста подарував міській раді.


Володимир Дмитрович колись працював у Херсонському морського порту виконробом, старшим диспетчером, інженером з нормування, начальником відділу праці й заробітної плати, секретарем парткому порту, головним економістом, заступником начальника порту та в 1980 році очолив Херсонський морський торговельний порт. Ця книга почала створюватися коли він пішов на пенсію.


Він дуже захопився вивченням історії Херсонського порту і захотів її зберегти. У роботі використовував свідчення очевидців, музейні, бібліотечні матеріали, інформацію з архіву. Книга «Херсон – первый порт на Черном море» видана вже вп’яте. І має співавтора – Валерія Тернавського.

P.S. Варто зауважити, що Володимиру Дмитровичу Смоленцеву виповнилося цього року 89 років.Він Почесний робітник Міністерства морського флоту, почесний портовик Херсона та Бургаса.

Під час роботи в Херсонському морському торговельному порту втілив у життя багато проєктів для поліпшення життя міста та його городян, а саме: реалізував соціальні проєкти – побудова двох житлових масивів порту, дитсадка «Морячок», піонерського табору «Фрегат» та зони відпочинку портовиків на березі Дніпра; участь у побудові автомобільного мосту через Дніпро; освоєння піщаного кар’єру в районі села Рибальчого для видобутку піску для будівництва в місті; ідея розвитку та використання затонів у порту, обладнання вантажних причалів і встановлення вантажних кранів для зберігання вантажів та виконання вантажно-розвантажувальних робіт; безпосередня участь в організації та успішній діяльності пасажирських перевезень ліній Херсон – Очаків – Одеса та Одеса – Херсон – Скадовськ, ініціація та створення регулярної лінії перевезення морським транспортом Бургас – Херсон для перевезення сільськогосподарської продукції, що слугувало зміцненню зв’язків між громадою Херсона та Бургаса.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон