У Херсоні висадили 104 рослини до 104-ї річниці ХДУ

рослини, ХДУ, насадження
Щороку студенти, випускники та викладачі Херсонського державного університету поповнюють паркове містечко новими насадженнями.

Цьогорічна осінь не стала виключенням - дружня університетська родина висадила на території парку символічну кількість кущів, дерев та квітів – 104! Адже саме стільки років минуло від дня заснування нашого освітнього закладу.

Екологічна акція з висадки зелених насаджень проходить в освітньому закладі двічі на рік – навесні й восени. Це традиція, до якої долучається вся спільнота університету – керівництво, викладачі, співробітники, студенти й навіть випускники освітнього закладу. І цьогорічна осінь не стала винятком.

Сьогодні представники ХДУ зробили значний внесок в озеленення території паркового містечка – висадили 104 молодих дерев, кущів, квітів та трав’янистих рослин.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський переконаний, що подібні екологічні акції – це лише маленький, проте вагомий внесок в екосистему освітнього закладу та рідного міста.

«Ці рослини, які сьогодні висадили, символізують 104 роки розвитку Херсонського державного університету. І через роки ці молоді саджанці нагадають нам про цей момент. Ми обов’язково повернемося спогадами в цей день і впевнено скажемо, що для кожного з нас – то найкращий час у найкращому університеті», – наголосив Олександр Співаковський.

Також він відмітив, що сьогоднішній захід є особливим ще й тому, що до нього долучилися шановні гості – Генеральний Консул Республіки Польща в Одесі Катажина Солек та другий секретар Павло Недведєцький.

Серед висаджених рослин – павловнія, клен, ясен, юка, калина, айстра, магонія подуболиста, можевельник козацький, сакура, гліцинія, сосна, плющ тощо.

Активними учасниками акції стала молодь університету. За їх словами, саме екологічні заходи дають можливість зробити внесок у благоустрій території Alma mater, тому завжди охоче до них долучаються.

Тим більше, студенти бачать, що паркове містечко Херсонського державного університету вже стало одним з найулюбленіших місць для прогулянок не лише спільноти закладу, а й для пересічних херсонців. Також бачать, що керівництво навчального закладу піклується про благоустрій.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон