У Херсоні будуть відроджувати історичний корпус ХДУ

Херсон, ХДУ, відродження
Депутатська комісія Херсонської обласної ради з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності одноголосно підтримала питання «Про розвиток медичного факультету Херсонського державного університету та створення відповідної інфраструктури на базі історичних корпусів університету за адресою Херсон, вул. Перекопська, 3».

Про це повідомив ректор ХДУ Олександр Співаковський, якого запросили на засідання комісії:

- Разом з проректоркою Натальєю Кушнир ми були запрошені на засідання комісії. Дякуємо Віктору Короленку, Світлані Межерицькій, Ірині Сокур та Тетяні Волинець за підтримку! Якщо вже медики, які складають більшість у цій комісії, одноголосно підтримали плани розвитку університету, то у проєкта точно є майбутнє!

Керівники медичних закладів, управлінці, як ніхто, розуміють важливість підготовки кваліфікованих кадрів. На жаль, відсоток забезпечення лікарями за перше півріччя по області склав 64,2%. Це офіційні дані! Було б наївно прогнозувати, що до нас приїдуть лікарі з інших областей і ми забудемо всі проблеми з кадрами. Тому стратегічне завдання, яке маємо вирішити на рівні області, – створення власного кадрового лікарського потенціалу та системи мотивації для молодих спеціалістів.

Сьогодні медичний факультет Херсонського державного університету на чолі з Наталією Шахман має потужну фундаментальну наукову базу, в його розвиток за 2 роки ми інвестували майже 3 мільйони гривень. І вже маємо перші результати – студенти в цьому році вперше здавали іспит КРОК-1, у тому числі англійською мовою. Успішність склала 72%! Це свідчить про високий рівень підготовки, який відповідає міжнародним стандартам.

Ми тісно співпрацюємо з провідними медичними закладами Херсонщини, наші студенти перебувають на практиках в обласних та міських лікарнях, практикуючі лікарі читають лекції та ведуть прикладні заняття для наших здобувачів. Але цього всього недостатньо, тому й пропонуємо проєкт розвитку.

На сьогодні університет є майданчиком, на якому реалізуються декілька масштабних проєктів, корисних для Херсона та області. І розвиток медичного факультету, реставрація історичних будівель у центрі Херсона, які є потенційними магнітами для туристів, виховання медичних кадрів для потреб системи охорони здоров’я – це продовження нашої діяльності на користь соціально-економічної екосистеми, в якій ми всі знаходимся.

Дякуємо також члену нашої комісії з питань розвитку людського капіталу Юрію Одарченко, який запропонував передбачити в проєкті програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2022 рік кошти на виготовлення проєкту реставрації історичних корпусів Херсонського державного університету по вулиці Перекопській, 3.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон