У Херсонському держуніверситеті відкрили меморіальну дошку видатному спортсмену

Херсон, ХДУ, спорт
У парковому містечку Херсонського державного університету серед меморіальних дошок сьогодні з’явилося ще одне ім’я - видатного українського гімнаста, срібного та бронзового призера Олімпійських ігор 2000-го року, Олександра Берешу, який н загинув у автотрощі 17 років тому.

Олександр Береш навчався в цьому виші, його історію добре знають студенти факультету фізичного виховання та спорту, - розповідає декан факультету Іван Глухов: "В нас є також наша дошка пошани видатних спортсменів, котра на факультеті фізичного виховання та спорту. І він займає там перше місце, адже факультету на сьогодні понад 25 років з дня його створення і він був першим таким відомим спортсменом світового рівня, призером олімпійських ігор, і тому студенти, коли приходять і вступають на факультет фізичного виховання та спорту і перетинають його поріг, бачать одразу ж Олександра і ставлять питання".

У спортсмена залишилися дружина Світлана та донька Валерія. Олександру було 26 років, коли він загинув, та чоловік багато встиг зробити за життя, говорить Світлана: "Я згадую його кожного дня. Бо в мене є нагадування про нього - це уже 19-річна донька, яка дуже схожа на нього не тільки зовні, але і характером. Але сьогодні хочеться не просто згадати, а подивитися на ту кількість молоді, яка зараз тут стоїть, і на честь вшанування пам’яті Олександра. І це дуже важливо, коли молодь пам’ятає те, що вже минуло, але несе це в майбутнє, досвід, енергію, любов, вшанування", - каже Світлана Білоброва-Береш.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон