Процес ремонту доріг в територіальних громадах на Херсонщині має бути прозорим

Херсонщина, дороги, ремонт
Вчора, 15 листопада на селекторній нараді в Херсонській облдержадміністрації говорили про поганий стан доріг в територіальних громадах, через який до сіл складно довезти продукти, який унеможливлює процес оптимізації шкіл та нормальну роботу громадського транспорту.

«Дуже прикро, що сьогодні погані дороги роблять фактично заручниками мешканців багатьох сіл Херсонщини. І це повертає нас до того, про що ми вже говорили на минулій селекторній нараді: плани по ремонтам доріг мають узгоджуватись із територіальними громадами.

Тобто жителі сіл мають розуміти, де і коли ремонтуватимуть ту чи іншу ділянку. Більш того, саме вони і мають визначати, що саме ремонтуватимуть в їхніх населених пунктах», – зазначив перший заступник голови Херсонської обласної ради Єгор Устинов.


Отож, Егор Устинов висунув пропозицію створити робочу групу, до якої увійде керівництво Херсонської облдержадміністрації, обласної ради та територіальних громад області, і яка пропрацює плани робіт на наступний рік таким чином, щоб відремонтовані були саме ті ділянки доріг, які мають першочергове значення для сіл та селищ Херсонщини.

«Дійсно, ремонти сьогодні виконуються. Ми всі це бачимо. Проте часто ремонтують не ті ділянки, які справді необхідні громаді для існування. І мешканці вимушені чекати ще рік, два, три...

Маємо відпрацювати всі надані пропозиції з депутатами, аби мати чітке розуміння того, які саме ділянки автошляхів будуть в наступному році відремонтовані, аби раціонально розподілити кошти державної субвенції», – зазначив Єгор Устинов.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон