В Херсоні у великих торгових центрах не дотримуються карантинних обмежень

Устинов, карантин, червона зона
У торгових центрах «Епіцентр К» та «Фабрика» в Херсоні не дотримуються карантинних обмежень «червоної» зони. Про це повідомив перший заступник голови обласної ради Єгор Устинов у ході сьогоднішньої селекторної онлайн-наради.

За його словами, учора він особисто відвідав два найбільш відвідувані заклади Херсона та був обурений тим, що у відвідувачів не перевіряли ні температурний режим, ні наявність Covid-сертифікатів. Та навіть більше – повна відсутність масок у сотень, тисяч людей.

«Тому звертаюсь з проханням посилити роботу Covid-патрулів. Поки ми в «червоній» зоні – всі карантинні обмеження мають бути дотримані на 100%», – акцентував Єгор Устинов.

Відзначимо, за минулу добу на Херсонщині зафіксовано 135 нових випадків коронавірусу. Позитивна тенденція до зменшення хворих на COVID-19 дозволяє Херсонщині покинути «червону» карантинну зону. Тож, обласна влада очікує на відповідне рішення зі столиці.

Наразі на лікуванні в області перебуває 22744 осіб, з яких 1139 осіб – знаходяться в закладах охорони здоров’я: 1050 осіб – середнього ступеня важкості, 89 осіб – важкого ступеня важкості (отримують кисень – 947 пацієнта).

Діти до 18 років – 1616 дітей знаходяться на лікуванні: 19 дітей на стаціонарному лікуванні, киснезалежних – 1; 1597 дітей – лікуються амбулаторно.

Також на сьогодні на ковід хворіє 381 медичний працівник.

З початку пандемії в області підтверджено 73194 випадків коронавірусу, з них: 47870 одужань та 2308 смертей (в тому числі 20 осіб за останню добу).


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон