Випускники Херсонського держуніверситету є запорукою успіху освітнього закладу

ХДУ, випускники, Співаковський
Напередодні святкування 104-ї річниці від дня заснування Херсонського державного університету відбулася важлива подія – вперше у форматі ZOOM пройшла організаційна установча зустріч зі створення Асоціації випускників нашого освітнього закладу.

На початку спілкування оргкомітету, представленому випускниками всіх факультетів, проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов презентував зміни, що відбулися в університеті за останні роки. Також запропонував переглянути коротке відео про сучасну інфраструктуру освітнього закладу, представив проєкт Положення про Асоціацію.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що до онлайн-зустрічі долучилися понад 20 успішних випускників, серед яких директори шкіл, соціальні працівники, підприємці, фахівці мистецької галузі. І наголосив: «Репутацію Херсонського державного університету створюють виключно його випускники – їх успіх, траєкторія професійного розвитку демонструють, що наш заклад вищої освіти здатен капіталізувати людський капітал».

Мета створення Асоціації випускників Херсонського державного університету – об’єднати людей, які дотичні до освітнього закладу, навколо його подальшого розвитку та підтримки молоді.

Сьогодні наш заклад вищої освіти відповідає сучасним трендам, конкурентоздатний на ринку вищої освіти та випускає фахівців, які потрібні Херсонщині й Україні в цілому. Аби завжди бути кращим й потужним університетом області потрібна зовнішня підтримка впливових, освічених, небайдужих людей, які також у цьому зацікавлені.

Є моменти, що потребують особливої уваги з боку спільноти випускників, які нададать конкретні пропозиції.

Так, у ході зустрічі випускник 2014 року Віктор Булка запропонував себе у якості експерта та лектора з питання соціальної роботи. Долею історичного корпусу по вулиці Перекопській опікується випускник університету Олег Акімченков, адже Херсонський державний університет має багато планів по відновленню будівлі історичного корпусу для наймолодшого факультету – медичного.

Наша випускниця, директорка Херсонської гімназії № 16 Кристина Головченко, яка є стейкхолдером університету, говорила про посилення профорієнтаційної роботи.

Ректор Олександр Співаковський висловив сподівання, що виходячи з цього, варто створити громадську організацію та фонд Асоціації випускників Херсонського державного університету, який би наповнювався та витрачався на ті проєкти й напрямки, що визначать самі випускники.

До того ж, за словами ректора, університету вкрай потрібна юридична та громадська підтримка у питаннях розвитку й збереження інфраструктури. Адже нерідко виникають суперечливі ситуації, які варто підтримувати на юридичному рівні.
Наприкінці зустрічі ректор ХДУ Олександр Співаковський закликав випускників долучатися до Асоціації, запросив особисто відвідати університет і, звісно, 15 листопада долучитися до урочистих заходів з нагоди святкування 104-ї річниці від дня заснування Херсонського державного університету!

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон