Херсонська бухгалтерка створює оригінальні листівки та ілюстрації

Херсон, біографія, Чорна
Олександра Чорна за фахом бухгалтер. Після закінчення вищої школи працювала рік за спеціальністю. А потім вирішила залишити професію і зайнятись творчістю.

Тендітна дівчинка з великими очима практично на всіх її листівках і ілюстраціях. Існує думка: кого б художник не зображував, він малює себе. Персонажі малюнків херсонки Олександри Чорної усміхнені й сумні, войовничі та вразливі, але дуже схожі на авторку.

Веб-дизайном - заробляти на життя, а решту часу – віддатись тому, до чого лежить душа – малюванню. Під псевдонімом Utsubika Олександра творить: малює листівки, створює ілюстрації та наліпки. Вона отримує запрошення на ярмарки хендмейду, які відбуваються в різних містах України та в Херсоні. У соцмережі викладає відео, як створює свої роботи. Схвальні відгуки й не лише друзів надихають Олександру на нові ідеї.

"Я малюю з дитинства. І немає такого, що я в один ранок встала і сказала – це моє. Це якось поступово. Просто хобі… Потім більше часу займає. А потім я зрозуміла, що не можу без цього жити. Що я буду малювати, мабуть, все життя", - каже Олександра.

Прозорість і відстороненість. Як почувається дівчинка-привид в різних місцях? Вираз її очей і пози передають й авторські почуття. Олександра Чорна, попри любов до цифр і порядку у фінансах (через які й обрала професію бухгалтера) зайнялась творчістю.

"В першу чергу я малюю те, що мені цікаво, що мене оточує. І вже потім я подумала, а що буде цікаво іншим… З цього зробила вже листівки. В мене немає такої цілі – зробити листівки. Просто, коли мене звуть на ярмарок, я їх роблю… В мене немає якогось бажання заробити на цьому, чи щось таке. Я просто малюю для себе. Потім в мене є якісь цікаві ідеї", - говорить дівчина.

Олександра представляла свої листівки на ярмарках, які проходили у Львові, Одесі, у Херсоні – була учасницею двох творчих фестивалів «Міцелій» та «Міцелій 2.0». Має ще захоплення – вигадує наліпки з зображенням домашніх улюбленців.

"Я зробила стікери з котиками. В мене була така ідея. Я дуже люблю котиків. І вони завжди щось смішне витворяють. Тому я зробила стікер-пак з котиками. І вони дуже всім сподобались. І потім я зробила такий же стікер-пак тільки з песиками. З різними породами. Та теж якісь смішні мордашки", - розказала ілюстраторка.

Олександра створює свої малюнки та ілюстрації за допомогою комп’ютерних програм та звичними олівцями, пензлями й фарбами.

"Іноді випускаю якісь відео на цікаві для мене теми. Це просто ще один спосіб розказати про свою творчість. В мене не дуже багато підписників. Але завжди є якісь коментарі. Не тільки моїх друзів, але й просто людей з інтернету. В мене – маленька аудиторія, але вона дуже підтримує мене. Завжди в інстаграмі, в сторіс мені відповідають, кажуть, що в мене дуже гарно виходить, щоб я розвивалась. В ютюб-каналі також є коментарі, що їм подобається", - каже Олександра.


Про що мріє молода ілюстраторка? Створити свій комікс. Це буде фентезійний світ, містика і герої із суперздібностями.

"Це проєкт на майбутнє більше. Але в мене є якісь початкові наброски. Сюжет є, сценарію ще нема. В мене є просто скелет сюжету. Комікси - це об’єднання двох моїх хобі: читати та малювати", - розказала художниця.

Олена Ліщенко
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон