На Херсонщині фітосанітарні інспектори обстежили понад 74 тис га земельних угідь

херсон, інспекція, земля
Восени цього року державними фітосанітарними інспекторами Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області самостійно та в складі робочих груп обстежено 74,33 тис. га земель як сільськогосподарського, так і загального призначення з метою виявлення мишоподібних гризунів та фактів порушенням вимог чинного законодавства при застосуванні засобів для боротьби з цими шкідниками.

Зокрема фітосанітарними інспекторами проведено моніторинг посівів озимих культур в Державному підприємстві «Дослідне господарство інституту тваринництва степових районів ім. М.Ф. Іванова “Асканія-Нова”» на заселеність мишоподібними гризунами. Обстежена площа становить 367 га.


За результатами моніторингу отруйних принад (родентицидів) на поверхні грунту не виявлено. На обстежених площах загиблих представників фауни не спостерігалось.

Спеціалістами Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ведеться роз’яснювальна робота з користувачами сільськогосподарських угідь. Під час спілкування з аграріями зауважується на застосуванні переважно біологічних засобів захисту рослин. Також нагадується про вимоги розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 15.07.2021 року №592 «Про заборону застосування на території Херсонської області в межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна НААН України родентицидів з діючою речовиною бродіфакум».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон