На Херсонщині влада налагоджує діалог з громадами

Херсонщина, влада, громади
Сьогодні, 9 листопада голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко разом з головою ХОДА Геннадієм Лагутою налагоджували діалог з громадами Херсонського району:


- На сьогодні ТГ самостійні та фінансово незалежні. У кожної – своя стратегія розвитку та план з її реалізації. Але, щоб досягти якісних змін, необхідна синергія та співпраця між усіма представниками влади. Адже, коли є спільне бачення, то досягати поставлених цілей можна набагато швидше.

Показовим є нещодавній газовий колапс. Саме завдяки злагодженій та конструктивній співпраці керівників місцевих громад, обласної та центральної влади за сприяння Президента України Володимир Зеленський вдалося пришвидшити процедуру укладання договорів на постачання природного газу з ГК «Нафтогаз Трейдинг». Наразі підключення будинків та об’єктів соціальної сфери до теплопостачання по Херсонщині – на фінальному етапі.

Протидія ковіду, підтримка закладів охорони здоров’я та соціально-бюджетної сфери, формування спроможної освітньої мережі… Маємо багато спільних викликів, а, отже, і рішення має бути єдине!

Так, нам вдалося відтермінувати трансформацію навчальних закладів до 2024 року, але це питання не знято і над ним треба працювати вже зараз. Поступово забезпечення соціальних гарантій відходить територіальним громадам, а це: утримання сиріт в будинках-інтернатах, людей поважного віку в геріатричних закладах, осіб з психічними розладами в спецустановах.

Тому вже сьогодні керівники громад мають все продумати і передбачити при формуванні бюджету на 2022 рік. Разом з вами маємо чітко розуміти: з чим ми ідемо в новий рік, що хочемо зробити і який результат отримати! Пропоную вам, шановні голови громад, допомогу у формуванні ваших бюджетів.

Знаємо, що не кожна тергромада зможе самотужки забезпечити все фінансування самостійно. Тож, обласна рада та обласна державна адміністрація готові допомагати вам у вирішенні будь-яких питань. Адже наша кінцева мета – комфорт жителів Херсонщини!, - наголосив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон