В Херсоні дві школи отримали автономні котельні

херсон, теплопостачання, опалення
Ще два навчальні заклади Херсона отримають стабільне теплопостачання вже нинішньої зими.

У школах № 31 обласного центру та № 26 у приміському селищі Комишани завершують будівництво автономних газових котелень загальною вартістю 6,5 мільйона гривень. Гроші на реалізацію проектів надійшли і з державного бюджету, і зі скарбнички громади. Вони дадуть змогу у холоди забезпечити якісним обігрівом класи, які відвідує понад 1,7 тисячі хлопців та дівчат. А нині триває підготовка до запуску обладнання, яке, до речі, працюватиме у автоматичному режимі, без позмінного чергування операторів.

Будівництво автономних котелень для шкіл та дитсадків Херсона триває вже понад п'ять років. Та грошей на все й одразу не стає, тому пріоритет віддають тим навчальним та дошкільним закладам, де централізоване опалення працює вкрай погано. Або ж використовуються фізично застарілі й занадто витратні вугільні котли, які також не спроможні забезпечити комфортну температуру у навчальних корпусах.

На знімку: нова котельня у школі № 31 Херсона

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон