На Херсонщині прокуратура через суд вимагає паспортизації сміттєзвалищ

херсон, прокуратура, сміттєзвалища
За позовами Бериславської окружної прокуратури Херсонським окружним адміністративним судом відкрито провадження у двох справах щодо визнання бездіяльності органу місцевого самоврядування протиправною та вжиття заходів щодо паспортизації місць видалення відходів та оформлення речових прав на земельні ділянки.

Прокуратурою з’ясовано, що на території однієї з об’єднаних територіальних громад Бериславського району за межами населених пунктів облаштовано полігони твердих побутових відходів, однак речові права на земельні ділянки сільською радою не зареєстровано. Сміттєзвалища функціонують за відсутності паспортів місць видалення відходів, екологічних та санітарно-гігієнічних досліджень.

Такі обставини загрожують інтересам держави у природоохоронній сфері, а відсутність розпорядчих документів створює ризики для нормального функціонування місця видалення відходів.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до суду задля забезпечення екологічної безпеки та недопущення негативних наслідків для населення.

За інформацією Бериславської окружної прокуратури

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон