На Херсонщині поліція затримала наркоділків із "зіллям" на 200 тисяч гривень

херсон, наркотики, поліція
Різні способи конспірації застосовували члени організованого злочинного угруповання, яке у Голій Пристані на Херсонщині вирощувало та продавало канабіс.

Але, як повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонщини, зловмисникам така перестраховка не допомогла.

У наркоділків вилучили близько 5 кг марихуани на суму понад 200 тисяч гривень за цінами “чорного ринку”.

Групу наркозбувачів затримали оперативники Управління карного розшуку, слідчі обласного главку поліції, за силової підтримки роти поліції особливого призначення та під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Впродовж кількох місяців оперативники документували протиправну діяльність групи наркозбувальників. Поліцейські встановили, до складу злочинної групи входили троє чоловіків: усі жителі міста Гола Пристань. Наркотики зловмисники збували лише перевіреним клієнтам під час особистих зустрічей.

Як повідомив начальник управління карного розшуку Денис Каримов, загалом, поліцейські провели щонайменше 15 санкціонованих обшуків. Виявлені мішки та коробки, в яких зберігалося близько 5 кілограмів готових до вживання наркотиків. За цінами “чорного ринку”, їх вартість понад 200 тисяч гривень. Також вилучені приблизно 200 зіп-пакетів для пакування канабісу, медичні шприци із залишками невідомої речовини, пістолет з патронами, корпус гранати РГД-5, підривач УЗРГМ, велику кількість мобільних телефонів та сім-карток для зв’язку з клієнтами, гроші, отримані від продажу марихуани. Все вилучене направлено на експертизу.

Троє основних фігурантів затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сьогодні їм повідомлено про підозри у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.2 ст.307 ККУ “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів” та ч.1 ст.263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”. Наркоторговцям загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон