На Херсонщині дослідили поле на якому виявили пшеницю червоного кольору

херсон, отрута, поле
За ініціативою Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірено земельні ділянки, де виявлено пшеницю червоного кольору.

З метою недопущення випадків загибелі представників фауни Херсонщини, нанесенню шкоди людям і навколишньому середовищу Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області в межах наданих повноважень оперативно відпрацьовує інформацію, яка поширюється в засобах масової інформації та в соціальних мережах.

Наприкінці минулого тижня в одній із соцмереж з’явилося повідомлення, що на земельних ділянках господарства, яке здійснює свою діяльність у Херсонському районі, виявлено наявність зерна пшениці червоного кольору, розкиданого на поверхні ґрунту, та висловлено занепокоєння щодо можливого нанесення шкоди навколишньому середовищу.

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, у співпраці з представниками Головного управління Національної поліції в Херсонській області, органів місцевого самоврядування та Державної екологічної інспекції, вказані земельні ділянки було обстежено спільною робочою групою.

В результаті заходу було встановлено, що на полі розкидане насіння пшениці озимої, яке оброблено перед посівом протруйниками, щоб запобігти ураженню сходів пшениці хворобами і комахами. Використані препарати занесені до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні.

Представникам господарства було запропоновано здійснити необхідні заходи щодо утилізації залишків розсипаного насіннєвого матеріалу.

Наголошуємо, задля швидкого відпрацювання повідомлень про можливі порушення законодавства у сферах, які входять до повноважень Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, звертайтесь за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 17 або за тел. (0552) 32-17-37.

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон