Керівники Херсонщини відвідали КПВВ "Каланчак"

Самойленко, Лагута, Скадовськ
Сьогодні, 2 листопада голова Херсонської облради Олександр Самойленко з головою ОДА Геннадієм Лагутою працюють в Скадовському районі області.

Разом керівники Херсонщини відвідали КПВВ «Каланчак» – один із двох пунктів пропуску на адміністративному кордоні між Кримом та материковою частиною України.Функціонування якого має виняткове значення у контексті деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого півострова та подальшої діяльності міжнародної "Кримської платформи"

"Для України важливо, аби кримчани мали доступ на материкову частину країни, аби не порушувалися їх права. Тому в плані дій Стратегії деокупації та реінтеграції Криму наголошується на: забезпеченні жителів півострова транспортним сполученням між КПВВ та основними пересадочними вузлами Херсонської області, якісними адміністративними та медичними послугами, в тому числі тестуванням на COVID-19 та вакцинацією", - наголосив Олександр Самойленко.


На виконання цих завдань, поставлених Президентом України Володимир Зеленський, сервісна зона КПВВ «Каланчак» включає:

- Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) – надання первинної правової допомоги, консультаційний пункт, сервісний центр «Паспорт»;
- автостанцію;
- місця відпочинку подорожуючих та водіїв;
- пункт тестування на коронавірус;
- магазини, кафе.
Територія КПВВ «Каланчак» облаштована за всіма європейськими стандартами, що забезпечує безперешкодний доступ до будівель і особам з інвалідністю та маленьким дітям.


Це все зроблено для жителів тимчасово окупованого півострову, які були, є і будуть громадянами України і ми ніколи не відмовимося від них! Звичайно, на КПВВ ще можна багато чого зробити: збільшити кількість адмінпослуг, зменшити черги, над чим і працюватимемо разом з Херсонською обласною державною адміністрацією, - підкреслив голова облради.

В свою чергу голова ХОДА Геннадій Лагута зазначив, люди, які вимушені перетинати тимчасову адмінмежу через КПВВ мають отримувати зручні та комфортні адміністративні послуги, - це важливе завдання для Херсонської облдержадміністрації. Для цього у 2020 році було відкрито Центр надання адмінпослуг. Він знаходяться безпосередньо біля пункту перетину тимчасової адмінмежі та оснащений всім необхідним обладнанням, що дозволяє надавати послуги європейського рівня.


Роботу ЦНАПу продемонстрували представникам проєкту ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», які наразі перебувають на Херсонщині.

«Як очільник області я, перш за все, зацікавлений у тому, аби всі жителі нашої області мали змогу отримувати якісні послуги, швидко і без черг. Відкриття ЦНАПу на КПВВ «Каланчак» було довгоочікуваною подією для українців у Криму. Окрім того, статистика роботи центру надання адмінпослуг показує, що він дуже потрібний. Щиро дякую представникам проєкту Євросоюзу, які пообіцяли посприяти у покращені якості надання послуг, для нас така підтримка дуже цінна», - наголосив Геннадій Лагута.

Довідка. Нову сервісну зону КПВВ «Каланчак» відкрили 19 грудня 2019 року. Пропускна спроможність сервісної зони – 1 тис. осіб на добу. Протяжність – 100 м.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон