В Херсоні розподіл газу може подорожчати на 280%

херсон, газ, розподіл
«Херсонгаз» неприємно вразив своїх абонентів – запланував збільшення тарифу за розподіл газу, та ще й відразу на 4 гривні й 70 копійок на кубі!

Як говориться на сайті підприємства, підвищення планується вже з початку 2022 року. Мовляв, підприємство планує провести. структуризацію тарифного плану на поставку газу, і, як передбачено Постановою НКРЕКП, проект структури тарифу виносить на відкрите обговорення.

Згідно з документом «Херсонгазу», планують підвищення вартості послуги з 1,68 грн. за кубометр на місяць (без урахування ПДВ) до 6,38 гривні (без ПДВ), що становить понад 280 (!) відсотків. Із податком на додану вартість тариф на розподіл може скласти аж 7,66 грн. за кубометр!

Дане підвищення керівництво підприємства аргументує його «актуалізацією з нинішньою економічною ситуацією в країні».


«Основною метою розгляду проекту тарифу на послуги розподілу газу для АТ “Херсонгаз” є включення до його структури економічно обґрунтованих витрат для забезпечення утримання газових мереж і споруд на них в належному технічному стані, перегляд витрат на матеріали та послуги у відповідності до інфляційних процесів, приведення рівня заробітної плати до рівня середньої заробітної плати по промисловості в Україні», – говориться в повідомленні.

Та чи не забагато ви зажадали?! Що це у вас за такі витрати на обслуговування мережі, щоб збирати з людей такі суми?

Зокрема вже зараз мешканці приватного сектора, які мають газове опалення (й обирати їм не приходиться), платять щомісяця, круглісінький рік, по 200–500 гривень за розподіл газу. А якщо ціна підніметься відразу на 280%, то вийде в місяць більш ніж 1000 гривень.

Це як називається?
Слів немає...

Отож через карантинні обмеження відкрите обговорення проекту структури цього захмарного тарифу на послуги розподілу газу АТ «Херсонгаз» хоче провести в онлайн-форматі 29 жовтня 2021 року, о 10:00. Тобто особисто зустрічі з абонентами, які б висловили своє незадоволення, не буде.

Як говориться в повідомленні «Херсонгазу», реєстрація для участі в обговоренні через Інтернет приймається включно до 17:00 28.10.2021 року на електронну пошту PresSecr@gaz.kherson.ua із зазначенням ПІБ учасника обговорення, електронної адреси для отримання посилання на конференцію в Zoom для виступу онлайн, контактний номер телефону.

У разі виникнення запитань, пропонують звертатися на електронну пошту plan@gaz.kherson.ua та/або за телефоном (0552) 41-70-79 (планово-економічний відділ АТ «Херсонгаз»). Онлайн-обговорення – це виграшна позиція саме для підприємства, яке вирішило здерти з абонентів три шкури, але в такий спосіб позбавлені спілкування та висловлення своєї думки абоненти, які не мають Інтернету та сучасних смартфонів і інших гаджетів. А це мешканці багатьох сіл і люди поважного віку. Проте на це ніхто не зважає...

Альона ГРЕБЕНЮК
Гривня
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон